​
​
Strona główna
Przepisy
Posiłki
Okazje
Rodzaj Kuchni
Diety Specjalne
Składniki
Metody Przygotowania
Dla Dzieci
Wypieki
Pozostałe

The starting point for your next project with Minimal UI Kit, built on the newest version of Material-UI ©, ready to be customized to your style.

Odkrywaj
Blog
Przepisy
Nowości
Popularne
Poradniki
Informacje
O nas
Kontakt
Współpraca
FAQ
Społeczność & Bezpieczeństwo
Regulamin
Polityka Prywatności
Mapa Strony

© 2021. All rights reserved

Łosoś, Kaszotto i Szparagi

Dodano: 02 lut 2025
Wyświetleń: 12
Test name

Autor przepisu

Test name

Dla ilu osób1-2 osoby
Czas przygotowania30-60 minut

Oceń ten przepis

0/10


Przepis na pyszny, zdrowy i szybki obiad z kaszotto, szparagami oraz łososiem.


Składniki
Kaszotto
200g
Kasza gryczana
100g
Por
4g
Sól
4g
Pieprz
30g
Oliwa z oliwek
50g
Natka pietruszki
30g
Masło
30g
Parmezan
150ml
Białe wino

Wymagane przyrządy kuchenne
Patelnia
Kuchenka

Wykonanie
Etap 1. Kaszotto

100 gramów pora przekrój na pół, a następnie poszatkuj na grubość około 3-5mm.

Na patelnie dodaj oliwę (około 2 łyżek), pokrojonego pora i smaż na średnim ogniu przez 4-5 minut, aż por się zeszkli.

Odmierz 200g kaszy gryczanej i dodaj na patelnie do smażącego się pora.

Duży pęczek natki pietruszki posiekaj. Połowe dodaj od razu na patelnię, resztę zostaw do posypania gotowego dania.

Dopraw kaszotto solą oraz pieprzem.

Kaszotto na początku podlej biały winem, a następnie podlewaj wcześniej przygotowanym bulionem. Dodawaj płyny na patelnię powoli i dopiero jak zostaną wchłonięte przez kaszę dodaj kolejną porcję. Kontynuuj proces przez około 20-30 minut lub do momentu, aż kasza będzie miękka.

Na koniec do kaszotto dodaj 30g masła oraz 30g parmezanu lub innego sera typu dojrzewającego. Wyłącz grzanie i przemieszaj. Kaszotto jest gotowe! 123

Etap 2. Łosoś

Łosoś


Komentarze
Dodaj komentarz
​