Autor przepisu
Oceń ten przepis
0/10
Przepis na pyszny, zdrowy i szybki obiad z kaszotto, szparagami oraz łososiem.
100 gramów pora przekrój na pół, a następnie poszatkuj na grubość około 3-5mm.
Na patelnie dodaj oliwę (około 2 łyżek), pokrojonego pora i smaż na średnim ogniu przez 4-5 minut, aż por się zeszkli.
Odmierz 200g kaszy gryczanej i dodaj na patelnie do smażącego się pora.
Duży pęczek natki pietruszki posiekaj. Połowe dodaj od razu na patelnię, resztę zostaw do posypania gotowego dania.
Dopraw kaszotto solą oraz pieprzem.
Kaszotto na początku podlej biały winem, a następnie podlewaj wcześniej przygotowanym bulionem. Dodawaj płyny na patelnię powoli i dopiero jak zostaną wchłonięte przez kaszę dodaj kolejną porcję. Kontynuuj proces przez około 20-30 minut lub do momentu, aż kasza będzie miękka.
Na koniec do kaszotto dodaj 30g masła oraz 30g parmezanu lub innego sera typu dojrzewającego. Wyłącz grzanie i przemieszaj. Kaszotto jest gotowe! 123
Łosoś